KIM JESTEŚMY?

Stowarzyszenie Krzyś Byś Kolorowo Żył jest małym lokalnym Stowarzyszeniem zajmującym się pomocą osobom niepełnosprawnym, osobom starszym oraz ich opiekunom.

NASZ CEL

Naszym głównym celem jaki chcemy zrealizować to włączenie osób wykluczonych w aktywne życie społeczności kąckiej. W tym celu staramy się integrować naszych podopiecznych ze społecznością lokalną podczas np. wyjazdów czy eventów. Stowarzyszenie stara się pozyskać środki na działalność statutową. Wyjazdy, które organizujemy dla większości z naszych podopiecznych wraz z opiekunami są jedynymi w ciągu roku, na które mogą sobie pozwolić. Jednocześnie sprzyjają pokonywaniu barier społecznych, dają możliwość wyjścia z domu i spędzenia aktywnie czasu w nowym środowisku wśród swoich rówieśników. Dla ich opiekunów natomiast są platformą wymiany doświadczeń, integracji, wzajemnego wsparcia ale także formą odstresowania się od trudów życia codziennego.

JAK DZIAŁAMY?

Jesteśmy otwarci na kontakty i współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie edukacji, terapii, kultury, turystyki, rozrywki i wykorzystania nowoczesnych technologii w terapii.

CO ROBIMY?

Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc osobom starszym, osobom niepełnosprawnym, które są zagrożone wykluczeniem społecznym oraz potrzebują wsparcia.

Edukacja

Zapewniamy rozwój intelektualny naszym podopiecznym.

Aktywność fizyczna

Ruch to zdrowie, o które dbamy!

Rozwój

Poszerzamy zainteresowania naszych podopiecznych i dbamy o ich potrzeby rozwoju.

Dla wszytskich

Pomagamy głównie osobom z niepełnosprawnością.

Podróże

Zabieramy członków naszego Stowarzyszenia tam, gdzie zawsze marzyli aby pojechać.

Bierzemy czynny udział w wydarzeniach kulturalnych naszego regionu.

ZAUFAJ NAM!

Nie czekaj i dołącz do naszych wolontariuszy, którzy codziennie dbają o uśmiech na twarzach naszych podopiecznych!

Wolontariuszy

Placówek

Podopiecznych

Lat spędzonych z naszymi podopiecznymi

WSPIERAJĄ NAS

Naszymi partnerami zostali:

Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP.